Over Lotgenootje

Het idee

Marien Jansen (25) heeft een 5-jarige achtergrond in de zorg. Als maatschappelijk werker kwam hij in aanraking met het concept van diepe druk stimulatie door middel van verzwaarde producten, wat voor velen vooral bekend is door een verzwaringsdeken.

In zijn functie heeft Marien zelf het positieve effect ervaren bij cliënten en bewoners, maar miste hij een uniek en origineel product naast de dekens. Na een periode van onderzoeken en gesprekken met specialisten over diepe druk stimulatie kwam Marien op het idee om dit toe te passen op knuffels.

Meisje knuffeld met lotgenootje verzwaringsknuffels beer en hond

Het begin van Lotgenootje

Na gestopt te zijn als maatschappelijk werker is Marien gestart met marktonderzoek en is er onderzoek gedaan naar de huidige aanbieders van verzwaringsproducten.

Het doel was om een niche te ontdekken binnen de wereld van de verzwaringsproducten, maar ook een uniek, blijvend en origineel product te creëren.

Na verschillende testperiodes bij gezinnen thuis, in de zorgsector en door specialisten is besloten om het product te produceren in de vorm van een knuffel die voor kinderen en volwassenen bruikbaar is!

Verzwaarde knuffel van lotgenootje knuffelend samen

Het ontwerp

De ontwikkeling en het unieke ontwerp van de Lotgenootje knuffels zijn het resultaat van een doordachte en feedback-gedreven aanpak. Aanvankelijk werd besloten om de focus te leggen op twee ontwerpen: een beer en een hond, om de start-up eenvoudig en gericht te houden. Deze keuze bleek succesvol, gezien de positieve feedback die we ontvingen op de eerste versies van deze knuffels.

Een belangrijk aspect dat naar voren kwam, was de gelijkmatige verdeling van de verzwaring, een unieke verkooppunt die onze knuffels onderscheidt van andere producten op de markt.

Hoe is de naam ontstaan?

Een naam verzinnen is altijd een uitdaging. Bij de eerste brainstorms gingen diverse namen door het hoofd, maar wilde Marien een naam bedenken die betekenis heeft en past bij het doel van de verzwaarde knuffels en het bedrijf.

Daarom is gekozen voor 'Lotgenootje', wat niet alleen aangeeft dat onze knuffels meer zijn dan een knuffel, maar een echte metgezel en maatje met zwaarwegende liefde. Onze slogan, "Waar liefde zwaar weegt", weerspiegelt deze filosofie. 🤎

Handtekening van Marien Jansen, eigenaar lotgenootje